2011. április 6., szerda

Minden kezdet...

   Már jó néhány éve vagyok szeminarista, de még sosem jutott eszembe, hogy blogoljak. Az igazat megvallva most sem itt lyukadtam volna ki, ha kicsit többet konyítanék az informatikához és tudnám, hogy hogy kell egy "faintos" fórumot létrehozni... De minthogy rendszeres olvasója vagyok a jezsuita bloggerek oldalának (jezsuita.blog.hu), így nem kellett sokáig törnöm a fejem: no valami ilyesmi biz' jó lenne. Ez persze nem azt jelenti, hogy most egy pszeudo-oldalt indítunk, hanem inkább csak úgy, csapjunk bele... ahogy a nagyok csinálják. : )
   Ahogy a Facebookon is írtuk, többen gondolkodtunk már rajta, hogy talán jó lenne néha bizonyos témákban meghallgatni mások véleményét is – nem "csak" azokét, akikkel egy szemináriumban élünk, mindennap egymást kerülgetjük, hanem olyanokkal is, akik lehet a világ másik végén formálódnak pappá. Az személyes tapasztalatunk, hogy sok mindenről nem merünk beszélni, mert ugyan ki mit gondol majd rólunk a Házban, netán a gondosan felépített image-ünk is kárt szenvedhet. Nos itt nem az lenne az elsődleges, hogy ki kicsoda, hanem hogy miként segítheti a másikat értelmes véleményével vagy hozzászólásával. Hálátlanul hálás ez a műfaja a beszélgetésnek, mert a fórumon bizony itt-ott nagyon őszinte és egyenes kritikákat is kaphatunk. Ez bizony benne van a pakliban. Ezzel együtt viszont lehet eljutunk oda, hogy már nem csak azt halljuk, hogy mennyire királyak vagyunk – ahogy azt talán  mi is gondoljuk –, hanem éppen az ellenkezőjét is. Fontos, hogy az őszinteséget mindig szem előtt tartsuk, de ne legyünk bántók. Valahogy csak működnie kell ennek a "szeretet és odafigyelés dolognak", annyit tanultunk már róla, "hátha" működik : )))
   Természetesen felmerül néhány kérdés, amit nálam okosabbak meg fognak valószínűleg válaszolni, ilyen például, hogy egészséges-e, ha nyilvános a blog és bárki hozzáférhet (olvashatja) vagy lehet-e egyáltalán ezt korlátozni, satöbbi, satöbbi... ebben a tájékozottabb kommentelők örülnénk, ha segítségünkre lennének.

   Tartalmas eszme–cserét kívánunk mindenkinek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.